Кадър: България Он ЕърЕлитен наш професор коментира случващото се в Афганистан.Хаос

...
Кадър: България Он ЕърЕлитен наш професор коментира случващото се в Афганистан.Хаос
Коментари Харесай

Проф. Захари Захариев: Талибаните ще управляват Афганистан по законите на шариата

Кадър: " България Он Еър "

Елитен наш професор разяснява протичащото се в Афганистан.

Хаос и суматоха в Афганистан Хиляди локални се пробват да изоставен страната, откакто талибаните поеха контрола. А в началото на 2020 имало ли е договорка между талибаните и военните?

" Не го изключвам, макар че съгласно мен тази вест е сензационна и спекулативна. И има за цел да оправдае безсилието на Съединени американски щати да се оправят с един от най-големите проблеми в тяхната политика през 21 век. Има обективно съответствие на силите. Формално видяно - ние сме свиделите на това, че в Афганистан формалните управляващи разполагаха с войска към 3 млн., а действителната войска, която беше добре готова, беше към 100 000 души. Могат ли 100 хиляди души да се оправят с проблемите на тази голяма територия и второто - да овладеят процеси, които се коренят не в последните 20 години, а които имат надълбоко исторически корени ", каза интернационалният анализатор проф. Захари Захариев в студиото на " Денят ON AIR ".

По думите му решение скоро не може да се чака.

" Първата причина е, че тук става въпрос за тресавище, което е обезпечено освен от вътрешнополитическата неустановеност на афганистанско общество, но и тресавище, което беше заквасено с повече от 2 трилиона и 25 милиарда американски $, които са изхарчени от Съединени американски щати през тези 20 години на тази територия ", акцентира той в ефира на Bulgaria ON AIR.

И счита, че Тръмп е имал смелостта да каже, че " царят е гол ".

" Ситуацията беше тотално безизходна, имаше два пътя - единият е да се продължат да се дават тези големи суми, а другата опция беше да се откри някакъв излаз да се излезе от това тресавище. И поради това Тръмп инициира договарянията сред талибаните и локалните управляващи. Но договарянията закъсняха и талибаните се усещаха задоволително мощни, с цел да възприемат себе си като решаващия фактор. Трябва да си толкоз стеснен в своята политическа просвета като Байдън, с цел да кажеш, че обстановката в Афганистан е под надзор и че изтеглянето ще стане по кротичък път. Че там ще възцари демокрацията и че там ще се стигне до резистентност до едно бъдещо демократично ръководство. Пълно безумство е това нещо ", безапелационен е проф. Захариев.

Той уточни, че към този момент 3,5 млн. афганистанци живеят отвън границите на своята страна.

" Най-голямата колония бежанци, като изключим тези от Сирия. 18 млн. души могат да преживеят в Афганистан единствено с помощта на филантропична помощ, което ще рече, че 50% от популацията на тази страна може да оцелее физически единствено с такава помощ. В момента ставаме очевидци на една страхотна рецесия, която дава обещание и следващи събития ", добави специалистът.

Запитан по какъв начин ще ръководят талибаните, той отговори: " Те ще ръководят по законите на шариата. Но ние спомняме преди Съединени американски щати да влязат в Афганистан по какъв начин живееха хората там. Как с камъни се убиха дами по улиците. Туркменистанска освободителна войска, която е един от най-близките съдружници на " Ислямска страна " по време на войната в Сирия, е директен участник в придвижването на талибаните ".

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР